Ideakymi-kilpailu ja sen konseptointi Ideajalostamo™ -ohjelmaan

IDEAKYMI-KILPAILU JA SEN KONSEPTOINTI IDEAJALOSTAMO™ -OHJELMAAN

Projektin tavoitteena on toteuttaa Ideakymi-kilpailu vuosina 2023 ja 2025 sekä vakiinnuttaa ideakilpailut joka toinen vuosi tapahtuvaksi toiminnaksi.

Toiminta kohdistuu ideoiden esiin kaivamiseen ja kehittymisen tukemiseen niiden alkutaipaleella. Kun ideat on löydetty, ne kytketään syöttöjärjestelmään, jolloin potentiaalisimpiin ideoihin kohdistetaan Innovaatioverkoston avulla kannustusta, sparrausta ja neuvontaa. Innovaatioverkoston eräiden jäsenten innovatiivisia ympäristöjä, kuten esimerkiksi yrityshautomot, tutkimusprojektit ja workshopit, halutaan myös hyödyntää. Kohderyhmänä ovat yksityiset innovaattorit ja pk-yritykset sekä työsuhdekeksintöjen osalta myös keskisuuret ja suuryritykset Kymenlaaksossa.

 

Lisäksi kilpailutoiminta konseptoidaan Keksintösäätiön Ideajalostamo™ -ohjelmaan yhteistyössä kahden hankkeen kanssa. Hankkeet ovat ”Ideajalostamo Kymenlaakso” ja ”Kasvualusta uusille urille ja innovaatioille”.Ideajalostamo-ohjelman tavoitteena on toteuttaa digitaalinen alusta menetelmiä ja parhaita käytäntöjä, kuten idean, henkilön, tiimin ja markkinoiden, arviointiin ja kehittämiseen sekä tietosisältöjä, menetelmiä ja prosesseja kehittämistyön tueksi.

 

Projektin toteuttajat

Projektin toteuttavat Kymen Innovaatioyhdistys ja Keksintösäätiö yhdessä Kymenlaakson innovaatioverkoston kanssa. Kymenlaakson innovaatioverkostoon kuuluvat: Kymen Innovaatioyhdistys ry, Keksintösäätiö, Cursor Oy, Kouvola Innovation Oy, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami, Kouvolan Ammattiopisto Oy (EduKo), Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy (Xamk) sekä Kymen Yrittäjät ry, Kaakkois-Suomen Ely-keskus, TE-toimisto, Kymenlaakson Liitto, Kymenlaakson Kauppakamari ja LUT-Kouvolan yksikkö.

Verkoston kokoukset pidetään vuoronperään eri jäsenten luona, jolloin kaikkien toiminta tulee tutuksi.

Projektin ovat rahoittaneet Kymenlaakson liitto, Keksintösäätiö ja Kymenlaakson Osuuspankki.

Palkintojen rahoitus ei kuulu projektiin. Palkinnot ovat rahoittaneet Kymenlaakson innovaatioverkoston jäsenet, Yksinyrittäjäin säätiö, Kymenlaakson Osuuspankki ja Vaninvest Oy.

Projektin toteutusaika, toiminta-alue ja ohjausryhmä

Hankkeen toteutusaika on 1.5.2023—31.12.2025. Toiminta-alueena on Kymenlaakso. Ohjausryhmän jäsenet koostuvat Kymenlaakson innovaatioverkoston edustajista.

Lisätietoja:

Markku Merovuo
Kymen Innovaatioyhdistyksen puheenjohtaja
puh. 044 333 1891
markku.merovuo@gmail.com

Juhani Talvela
Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtaja
puh. 050 62 471
juhani.talvela@keksintosaatio.fi