Hyödyllisiä linkkejä

Runar Bäckströmin säätiö rahoittaa vuosittain lupaavia keksintöjä ja hankkeita noin 100.000 – 200.000 eurolla. Heillä ei ole edellytyksenä yhtiömuotoa eli y-tunnusta.
http://www.runarbackstrominsaatio.fi/

Jokamiesluokan startup on Fennian, Suomen Yrittäjien, Elon ja Mesenaatin yhdessä perustama kilpailumuotoinen rahoitus-, ja tukimuoto, josta keksijä ja yrittäjä voi hakea monipuolista tukea hankkeelleen.
http://www.jokamiesluokanstartup.fi/

Suomen Yrittäjät on paitsi yrittäjien edunvalvoja, myös merkittävä neuvontapalveluiden tuottaja. Järjestöllä on 100 asiantuntijaa jäsentensä käytettävissä.
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/a/suomen-yrittajat/palvelut-jasenyrityksille/neuvontapalvelut-318832

PRH – Patentti-, ja rekisterihallitus on kansallinen teollisoikeusvirastomme. Heidän monipuoliset neuvonta-, ja tiedotuspalvelunsa sisältävät myös runsaasti keksijälle hyödyllistä materiaalia.
https://www.prh.fi/fi/index.html

Business Finland on kansallinen vienninedistämisorganisaatio, jonka tehtäviin kuuluu suomalaisten yritysten auttaminen nopeammin ja riskittömämmin kansainvälisille markkinoille. He neuvovat yritystäsi alkuun ja voivat rahoittaa esimerkiksi vientikonsultin palkkaamista. 
https://www.businessfinland.fi

Teollisoikeusasiamieslautakunta pitää yllä rekisteriä auktorisoiduista asiamiehistä.
https://www.prh.fi/fi/teollisoikeusasiamieslautakunta/asiamiesrekisteri.html

Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry
Ammatillisilla pätevyysvaatimuksilla pyritään takaamaan, että Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry:n jäsenet ovat kokeneita ja päteviä asiamiehiä, jotka parhaalla mahdollisella tavalla valvovat toimeksiantajiensa etuja ja noudattavat toiminnassaan hyvää ammattietiikkaa.
https://www.spay.fi/

FiBAN on suomalaisten bisnesenkeleiden verkosto, johon kuuluu merkittäviä yksityisiä startup-yrityksiin sijoittavia henkilöitä ja tahoja. Heillä on säännöllisiä esittelytilaisuuksia, joista löytyy tietoja täältä:
http://www.fiban.org/

SLUSH on vuosittainen startup-tapahtuma, jossa saa tietoja, verkottuu ja näkyy.
http://www.slush.org/

Joukkorahoitus on uusi tapa hankkia startup-rahoitusta. Joukkorahoituksella tarkoitetaan yleensä suurelle yleisölle esitettäviä avoimia pyyntöjä kerätä varoja tiettyyn hankkeeseen. Joukkorahoitus on tapa kerätä rahoitusta henkilöiden ja organisaatioiden hankkeille sekä yritysten toimintaan. Rahoitus kerätään yleensä laajalta joukolta pieninä summina halutun rahoitusmäärän saavuttamiseksi, ja usein Internetissä toimivien palvelualustojen kautta.Alalla on useita toimijoita, joista tässä muutamia:
https://www.kickstarter.com/
https://www.invesdor.com/fi
http://www.finanssitaito.fi/
https://mesenaatti.me/tervetuloa-yhteisorahoitus/
https://www.indiegogo.com/#/picks_for_you

Yleisiä pitchaustilaisuuksia järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti. Tilaisuuksia kannattaa etsiä internetistä. Pitchaukseen kannattaa valmistautua erittäin perusteellisesti. Yllä mainittujen rahoittajien sivuilla on erinomaisia esimerkkejä onnistuneista hankkeista. Onnistuneista viime aikojen hankkeista mainittakoon seuraavat:
https://www.kickstarter.com/projects/1949064069/new-leveraxe-the-smart-axe
https://www.indiegogo.com/projects/bubblecap-the-smallest-carbonator-ever#/

Share This