Keksintösäätiö

Uutiset

Keksintösäätiön hallitukseen uusia jäseniä huhtikuussa

Vuonna 2018 vahvistettujen sääntöjen mukaan säätiön hallituksen nimittävät vuosittain neljä pääasiallista intressitahoa: IPR University Center, joka edustaa korkeakouluja, Suomen Keksijäin keskusliitto KeKe ry, joka edustaa keksijöitä, Suomen Yrittäjät, joka nimensä mukaan edustaa yrittäjiä, joita suuri osa keksijöistä on, ja lopuksi Suomen Patenttiasiamiesyhdistys, jonka jäsenet ovat keskeisessä asemassa keksijöiden neuvonnassa ja suojauspalveluissa.

lue lisää
Palkitut innovaatiot palvelevat autoilua

Palkitut innovaatiot palvelevat autoilua

Kilpailuun parhaista autoilun ja liikkumisen tulevaisuuden innovaatioista osallistui 40 suomalaista teknologia- ja palveluinnovaatiota. Teknologiainnovaatiopalkinnon sai rakenteellista elektroniikkaa valmistava TactoTek ja palveluinnovaatiopalkinnon nappasi Foreca.

lue lisää
Innovaatiot esiin

Innovaatiot esiin

Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa Tuottava Idea -kilpailun. Kilpailu haluaa nostaa esiin uusia liikeideoita sekä korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä.

lue lisää
Keksintösäätiö mukana Keksintöjen Viikolla

Keksintösäätiö mukana Keksintöjen Viikolla

Keksintömessutapahtuma Keksintöjen Viikko 5.-6.10.2018 Viitasaarella kokoaa yhteen keksijät, startup-yrittäjät, rahoittajat, asiakkaat ja innovaatioalan asiantuntijat tarjoten ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden löytämiseen. Messuostojen rakentamisen voi aloittaa 4.10.2018.

lue lisää
Kesäterveiset ja kiitokset

Kesäterveiset ja kiitokset

Arvon keksijät ja keksijöiden ystävät. Nyt on aika valmistautua juhannukseen ja kesän viettoon. Sää tosin näyttää perinteiseltä pitkän kuivan kauden jälkeen, mutta sade on tervetullut eikä tässä ole mitään uutta. Ehkä kesästä kuitenkin tulee tavanomaisen miellyttävä.

lue lisää
Sarjakeksijät WAVE-risteilyllä

Sarjakeksijät WAVE-risteilyllä

Sijoitusyhtiö Yinvest, Keksintösäätiö ja Business Finland järjestivät toukokuussa viime vuoden tapaan sijoitustapahtuman Itämeren aalloilla. WAVE-laivaseminaarin tavoitteena oli yhdistää ideat, kasvuyritykset ja sijoittajat.

lue lisää
Yrittäjät ja sijoittajat kohtasivat

Yrittäjät ja sijoittajat kohtasivat

Yinvestin järjestämällä Wave 2017 -seminaarissa toukokuun alussa palkittiin innovatiivinen yritys 40.000 euron palkinnolla. Palkinnosta kamppaili kaikkiaan viisi finalistia, jotka kaikki pitchasivat tuotteensa ja ideansa kriittiselle joukolle sijoittajia ja innovaatioalan asiantuntijoita.

lue lisää
Karhia voitti 40 000 euroa

Karhia voitti 40 000 euroa

Yinvest, joukkorahoituspalvelu Invesdor ja Keksintösäätiö järjestivät yhteistyössä Wave-sijoitusristeilyn, jonka tavoitteena oli ratkoa kasvuyritysten alkuvaiheen rahoitusongelmia uudella konseptilla. Yinvest oli valinnut karsinnan kautta mukaan rahoitusta hakevia yrityksiä, joiden pitchauksia osallistujat pääsivät arvioimaan. Yinvest oli lupautunut tekemään vähintään 40 000 euron sijoituksen yhteen yrityksistä.

lue lisää

Ahaa-elämyksiä

WAVE-sijoitusristeilyn intensiivisen 22-tuntisen tapahtuman aikana yritykset hakivat rahoitusta, sparraajia ja uusia kontakteja oman kasvavan liiketoimintansa tueksi. Seminaari järjestettiin toukokuun alussa Silja Europalla.

lue lisää
Pyöreän pöydän ritarit

Pyöreän pöydän ritarit

Toukokuun alussa Yinvestin yhdessä Keksintösäätiön ja Invesdorin kanssa järjesteämä Wave-sijoitusristeily oli sijoittamisesta kiinnostuneille uudenlainen, rento ympäristö tavata yrittäjiä henkilökohtaisesti ja mahdollisuus tutustua alkuvaiheen liiketoimintaan. Yinvest valitsi karsinnan kautta mukaan rahoitusta hakevat yritykset, joiden pitchauksia osallistujat pääsivät arvioimaan.

lue lisää
Muovi korvautuu puulla

Muovi korvautuu puulla

Maailman henkisen omaisuuden päivää vietettiin Helsingin kaupungintalolla 26. Huhtikuuta 2017. Tapahtuman teemana oli Innovoimalla laatua elämään. Suomen tapahtuma on osa WIPO:n (World Intellectual Property Organization) maailmanlaajuista juhlapäivää ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

lue lisää
Keksintösäätiö loi alan koulutuksen Suomeen

Keksintösäätiö loi alan koulutuksen Suomeen

Rastor Oy:n ja Keksintösäätiön yhteistyön tuloksena Suomessa voi nyt ensimmäisen kerran suorittaa keksintöpainotteisen tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon. Osapuolten tavoitteena on että seuraavan “keksijäkoulun” ovet avautuisivat uusille oppilaille vielä tämän vuoden aikana. Sitä seuraava askel: kansalliseen koulutusohjelmaan “Keksijän erikoisammattitutkinto”?

lue lisää
InnoFrugal 2016 Summary Report

InnoFrugal 2016 Summary Report

InnoFrugal is a non-profit event. It’s 2nd edition in 2016 gathered 196 participants from 17 different countries in Helsinki with the sponsorship of Keksintösäätiö among others. Engaging public & private sector along with other non-profits, we have created an innovation, thought leadership platform to respond to limitations in resources; whether financial, material or institutional, and turn these constraints into innovative ideas and quality, accessible, affordable & sustainable solutions for emerging economies as well as the developed world.

lue lisää

Keksintöuutiset

Tästä löydät Googlen hakusanoilla Keksijä ja Keksintö kulloinkin tuoreimmat suomenkieliset hakutulokset juuri Sinulle räätälöitynä. Kokeile usein ja ylläty!

Näytä viimeisimmät keksintöuutiset ajalta vrk | viikko | kuukausi

Share This