Hevoshuudolla keksijäksi

Pekka Salmi kertoo menneensä huutokauppaan vaimonsa kanssa. Meklari nosti nuijansa, kun huudettavaksi tuli lämminverinen ravihevonen. Lähtöhinta oli 600 euroa.

– QWasher  on tuotantovalmis ja haemme rahoitusta sekä yhteistyökumppania kansainväliseen myyntiin, Pekka Salmi sanoo.

– QWasher  on tuotantovalmis ja haemme rahoitusta sekä yhteistyökumppania kansainväliseen myyntiin, Pekka Salmi sanoo.

– Kyllähän minä tuosta 700 maksan, Pekka tuumasi vaimolleen, ja vieressä seissyt Meklari pamautti nuijan pöytään, ja näin Salmesta tuli hevosmies. Tästä alkanut hevosharrastus sekä tutustuminen uusiin ihmisiin johdattivat metalliteollisuuden pariin ja sitä kautta innovaatioiden äärelle.

Keksijän uransa Pekka Salmi on pitkälti tehnyt konepajateollisuuden, koneistuksen ja mekaniikan aloilla; protoja on syntynyt.

Tuorein ja kaupallisestikin kiinnostava innovaatio on QWasher, laatoitusten saumaamiseen tarkoitettu saumaussienen pesulaite.

– Löysimme yhteistyökumppaniksi BestLevel Oy -nimisen yrityksen pääkaupunkiseudulta tuotteen myyntiin ja markkinointiin, tulevaisuus vaikuttaa erittäin lupaavalta. Nollasarja on jo tilattu ja suurelta osin myyty, Salmi sanoo.

– Laitteen edut ns. vanhaan menetelmään nähden ovat merkittäviä ennen kaikkea laadun mutta myös ajansäästön sekä työn ergonomian osalta. Työn mielekkyys lisääntyy QWasher -pesulaitteen myötä oleellisesti. Markkinat laitteelle ovat yhtä laajat kuin laatoitus pinnoitteena.

Kuvat: Urho Ilmonen

Keksintösäätiö

12.06.2018

Muut Artikkelit

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa juhlittiin 22.3.2024. Keksintösäätiö palkitsi kaikkien Apu+Raha™ -saajien puolesta yhden kunniakirjalla...