Keksintösäätiö vieraili Göran Sundholmin luona MariMaticin tutkimus-, tuotekehitys- ja democenterissä

Keksintösäätiön hallitus kävi 25.4. vierailulla Göran Sundholmin luona MariMaticin tutkimus-, tuotekehitys- ja democenterissä Järvenpäässä. Kaikki MariMaticin prototyypit testataan siellä sijaitsevassa omassa testilaitoksessa. 

75-vuotiaan Sundholmin ansioluetteloon kuuluu noin 190 Suomessa myönnettyä patenttia ja lisäksi yli 2 000 kansainväistä patenttia ja patenttihakemusta. Parisensataa hakemusta odottaa parhaillaan käsittelyä. Ensimmäisen keksintönsä hän teki jo 17-vuotiaana.

– Vierailu oli huikea kokemus, jossa saimme kuulla Suomen menestyneimpiin keksijöihin kuuluvan Sundholmin keksijäurasta ja kokemuksista jo kuudelta vuosikymmeneltä. Ja tarina ei ole suinkaan loppuun kirjoitettu, sillä uusia keksintöjä ja liiketoimintoja on kehitteillä, joista on luvassa merkittävää vientitoimintaa ja työllisyyttä Suomen hyvinvoinnin tueksi, puheenjohtaja Juhani Talvela kertoo.

Useat Sundholmin suomalaiset keksinnöt ovat johtaneet kaupalliseen menestykseen. Hän onkin selättänyt monen suomalaisen keksijän usein riivaaman ongelman eli onnistunut kaupallistamisessa.

– Göran Sundholmin motto on: ”You name it, we`ll do it!”. Se kuvaa henkilöä, joka tarttuu ongelmaan ja on tekijä. Ongelman ratkaiseminen vaatii ideointia mutta ennenkaikkea työtä. Hänen keksintönsä liittyvät usein maailmanlaajuisiin tavoitteisiin. HI-FOG-springlerijärjestelmä liittyi laivojen paloturvallisuuteen tehden koko maailman merenkulusta paloturvallisempaa. Yhdyskuntajätteiden puolella Metro Taifun on järjestelmä, jolla jätteiden kuljetuksesta voidaan tehdä lähes ”näkymätöntä”. Oli myös vaikuttavaa tutustua CIP-putkistonpuhdistusjärjestelmän demoversioon, hallituksen jäsen Markku Merovuo kuvailee.

Keksintösäätiön hallituksesta Timo Nyberg, Juhani Talvela, Urho Ilmonen, Siru Hannula, Markku Merovuo, Tord Langenskiöld ja Petri Peltonen sekä etualalla Göran Sundholm.

Göran Sundholmin historiasta voi lukea lisää Keksintösäätiön juhlakirjasta Idea, Keksintö ja Maailmanvalloitus – Keksintösäätiö 50 + 50 vuotta artikkelista:

Maailma on täynnä ratkaisemattomia ongelmia tai

tästä Helsingin Uutisten artikkelista

Keksintösäätiö

12.06.2023

Muut Artikkelit

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa juhlittiin 22.3.2024. Keksintösäätiö palkitsi kaikkien Apu+Raha™ -saajien puolesta yhden kunniakirjalla...