Keksintösäätiön 50v juhlaseminaarin tallenne on nyt nähtävissä

1.10.2021 pidetyn Keksintösäätiön ja Suomen Yrittäjien yhteisseminaarin aiheena oli “Suomi – keksintöjen suurvalta 2030”. Näistä linkeistä pääset katsomaan miten Suomesta tehdään keksintöjen suurvalta!

Päivän esittely
Juontaja Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä johdattaa päivän teemoihin

Päivän kolme lupausta
Keksintösäätiön puheenjohtaja Juhani Talvela kertoo, mitkä kolme asiaa on lupa odottaa tämän päivän seminaarista.

Keksintösäätiön ensimmäiset 50 vuotta – mitä taustapeili meille kertoo
Sakari Lintunen on perehtynyt säätiön arkistoihin ja tuottanut erinomaisen katsauksen säätiön alkuaikoihin ja menneiden vuosikymmenten toimintaan.

Yrityscase – HappyOrNot
Miten Keksintösäätiön rahoittamasta hankkeesta tuli maailmanlaajuinen menestystarina. Toimitusjohtaja Heikki Väänänen avaa kehityskaarta ideasta prototyyppiin, kokeiluun ja lopulta onnistumisen eväisiin.

Keksijäverkostot
Siru Hannula toimii Quin Suomi ry: ja Suomalaisten keksijöiden tukiyhdistys ry:n hallituksissa ja luotaa suomalaisten keksijöiden toimintaympäristöä, verkostoja ja tukitahoja.

Seuraavien 50 vuoden keksinnöt
Keynote esitelmässä futuristina tunnettu Risto Linturi vie katsojan matkalle tulevaisuuden keksintöihin. Virtuaalitodellisuudessa toteutettu esitys avaa tulevaisuuden materiaaleja, työkaluja ja keksimisen maailmaa. Meidän on keksittävä maailma aina uudestaan yhä nopeutuvassa tahdissa.

Tulevaisuuden innovaattorin toimintaympäristö
Juhani Talvela kertoo miten keksiminen ja innovaatio yhdentyvät, miten keksimistä tuetaan – ja ei tueta – sekä miten pääsemme tavoitteeseemme luoda Suomesta keksintöjen suurvalta.

Paneelikeskustelu
Keskustelijoina Risto Linturi, Petri Peltonen (Keksijäin keskusliitto ry), Siru Hannula, Mika Kuismanen (Suomen Yrittäjät), Tord Langenskiöld (Suomen patenttiasiamiesyhdistys ry) ja Juha Vesala (IPR University Center). Paneelin juontaa Joonas Mikkilä

Yhteenveto ja johtopäätökset
Joonas Mikkilä koostaa yhteen seminaarin annin ja siitä tehtävät johtopäätökset.

Päätössanat
Tie eteenpäin on nyt kartoitettu. Juhani Talvela rohkaisee tulemaan mukaan kehittämistyötä tekevään yhteistyöfoorumiin.

Kirjoittanut Keksintösäätiö

06.10.2021

Muut Artikkelit