Kymenlaaksossa riittää ideoita

Kymen innovaatioyhdistys allekirjoitti Ideajalostamo-palvelun aiesopimuksen, ja Innovaatiosymposiumissa juhlittiin IdeaKymi-kilpailun voittajia.

 

Kymen Innovaatioyhdistys liittyi Ideajalostamo-kumppaneiden joukkoon torstaina 7.3.2024. Yhdistyksen varapuheenjohtaja Markku Saari ja Juhani Talvela kättelivät allekirjoitettuaan aiesopimuksen.

 

Kymenlaaksossa toisen kerran järjestetty IdeaKymi-kilpailu huipentui kutsuvierastilaisuutena järjestettyyn Innovaatiosymposiumiin Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa Kouvolassa. Kutsut oli lähetetty kahteen IdeaKymi-kilpailuun osallistuneille, Kymen Innovaatioyhdistyksen jäsenille, Kymenlaakson 13 koulutus- ja elinkeino-organisaatioiden muodostaman Innovaatioverkoston edustajille sekä joukolle maakunnan innovaatioistaan tunnetuille yrittäjille sekä liikkeenjohtajille. Osallistujia oli 64. Symposiumissa jaettiin vuoden 2023 IdeaKymi-kilpailun 11 palkintoa ja 12 kunniakirjaa.

 

Valtakunnallisesti toimivan Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtaja Juhani Talvela esitteli tilaisuudessa Suomen nykyisen innovaatiojärjestelmän uudistamista tilanteessa, missä patentoitujen keksintöjen määrä on viime vuosina vähentynyt siitäkin huolimatta, että Suomi on edelleen Euroopassa johtavia maita patentoitujen keksintöjen määrissä asukasluvun suhteen – erityisesti Nokia-yhtiöiden, Aalto-yliopiston ja VTT:n ansiosta.

 

Innovaatiojärjestelmän uudistaminen tullaan toteuttamaan Ideajalostamo-nimisen kehitysohjelman avulla https://www.keksintosaatio.fi/ideajalostamo/. Suomalaista innovaatiotoimintaa edistetään jatkossa digitaaliseen yhteistyöalustaan linkittyvän laajan toimija- ja partner-verkoston avulla. Työtä tehdään parhaillaan hankerahoituksen avulla. Tällä hetkellä meneillään on viisi projektia, joista Kymenlaaksossa toteutetaan niistä kahta: Innovaatioverkoston AKKE-hanke (IdeaKymi-kilpailut ja Kymenlaakson Innovaatioverkoston kehitys) ja Xamkin JTF-hanke (Ideajalostamon digitaalisen alustan kehitys sekä keksintöjen ja innovaatioiden kaupallistaminen Kymenlaaksossa). Kymenlaakso on siis vahvasti mukana valmistelemassa kansallista Ideajalostamoa.

 

Toista kertaa järjestetyn IdeaKymi -kilpailun osallistumisaika oli 15.10—15.11.2023, ja kymenlaaksolaiset innovaattorit lähettivät määräaikaan mennessä yhteensä 79 ehdotusta. Innovaatiosymposiumissa julkistettiin IdeaKymi-kilpailun palkitut ja kunniakirjojen saajat. Kilpailun rahoitus on turvattu myös ensi vuonna, sillä Kymenlaakson liiton hallinnoimaa AKKE-rahoitusta riittää vielä kolmanteenkin kilpailuun.

 

Lue lisää:

 

https://www.kouvolansanomat.fi/paikalliset/6612961

https://yle.fi/a/74-20078195

https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/6613054

https://www.pyhtaanlehti.fi/paikalliset/6613806

Keksintösäätiö

11.03.2024

Muut Artikkelit

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa juhlittiin 22.3.2024. Keksintösäätiö palkitsi kaikkien Apu+Raha™ -saajien puolesta yhden kunniakirjalla...