Maksuton viestintäpalvelu keksijöiden, innovaattoreiden ja pk-yritysten käyttöön

Keksintösäätiö käynnistää uudelleen graafista ja viestintämateriaalia tuottavan Grafituki-palvelun. Palvelu on tarkoitettu keksijöiden, innovaattoreiden ja pk-yritysten käyttöön ja on sen käyttäjille maksuton. Grafituki-palvelua voi pyytää Keksintösäätiön nettisivuilta löytyvällä hakemuslomakkeella.

 

Grafituki-palvelu korjaa puutteen, joka on hyvin monella keksijällä, innovaattorilla ja pk-yrittäjällä. Omasta ideasta tai innovaatiosta ei osata kertoa riittävän selkeästi niin, että viesti menisi perille ja asiakas, rahoittaja tai kumppaniyritys saisi hyvän käsityksen esitetystä asiasta.  

 

Grafituki-palvelun tuottavat Keksintösäätiön viestinnän ja graafisen suunnittelun ammattilaiset, jotka konkreettisesti auttavat asiakkaitaan tuottamaan parempaa viestintää. Palvelun sisältö riippuu asiakkaan tarpeesta, ja voidaan räätälöidä tapauskohtaisesti. Se voi olla vaikkapa visuaalista suunnittelua, grafiikan tuottamista, mediatiedotteita, esittelykalvoja, nettisivujen konseptin suunnittelua ym.  

 

Tarjolla ei kuitenkaan ole rajatonta resurssia. Tekemistä pitää siis rajoittaa ja se tapahtuu ensisijaisesti saatujen hakemusten arvioinnilla. Parhaat hakemukset hyväksytään, ja työ tehdään näiden asiakkaiden konkreettisten tarpeiden pohjalta. Keksintösäätiö tarjoaa palvelun edistääkseen keksijöiden ja innovaattoreiden, sekä vähillä resursseilla toimivien pk-yritysten työtä ja toimintaa. Pyrimme tällä palvelulla helpottamaan graafisen viestintämateriaalin tuottamista ja viestinnän tekemistä. 

 

Vuonna 2022 perustettua Grafituki-palvelua ovat saaneet tähän mennessä esimerkiksi Paperharju Oy, Kymen innovaatioyhdistys ry, Intellisys Oy, SamadhiPets, Lenax Oy, Sidebay Oy, Sauninto Oy, Tmi Tuomas Tonteri ja Firesea equipment Oy.

 

Grafituki-palvelu kytkeytyy Keksintösäätiössä kehitystyön alla olevaan Ideajalostamo-palveluun. Ideajalostamosta kaavaillaan seuraavaa suurta innovaatiota Suomen innovaatiojärjestelmään. 

 

Keksintösäätiöstä

Keksintösäätiö edistää suomalaisten keksintöjen tekemistä ja hyödyntämistä. Säätiö rakentaa suomalaista innovaatiojärjestelmää tuottaen tukea ja palveluita etenkin varhaisen vaiheen keksintöaihioiden ja innovaatioiden työstämisessä kohti toteuttamista ja hyödyntämistä. Säätiö kehittää jatkuvasti uusia toimintatapoja, joilla keksintöjen tekemistä, tunnistamista, suojaamista ja hyödyntämistä voidaan tehostaa. Säätiön asiakkaita ovat yksittäiset keksijät, innovaattorit, startup-tiimit, työsuhdekeksijät sekä pk-yritykset. Keksintösäätiön neljä taustaorganisaatiota ovat Suomen Yrittäjät, Suomen Pantettiasiamiesyhdistys, Keksijäin Keskusliitto sekä IPR University Center. 

 

Lisätietoja: https://www.keksintosaatio.fi/ideajalostamo/grafituki/

Juhani Talvela

Keksintösäätiön puheenjohtaja

puh. 050 62 471

juhani.talvela@keksintosaatio.fi

 

Keksintösäätiö

04.01.2024

Muut Artikkelit