Vaninvest-palkinto jaettiin yhdessä IdeaKymi-palkintojen kanssa

Paavo Väyrysen isä Emil on Suomen vanhin patentin saaja. Emil Väyrynen sai sen Perunanistutuskone-keksinnöstään. Perunaan liittyi myös IdeaKymi-symposiumissa palkittu Pertti Skytän yksi keksintö eli ”Perunan kasvatukseen rikanpoistolaite”.

 

Varsinaisten IdeaKymin palkintojen lisäksi jaettiin IdeaKymi-symposiumissa myös kotkalaisen Vaninvest Oy:n 1 000 €:n Ideakymi- / Vaninvest-palkinto. Se jaettiin jo kaksi kertaa IdeaKymi-kilpailuun osallistuneille Kymen Innovaatioyhdistyksen jäsenille Pertti Ikoselle ja Pertti Skytälle. Molemmat saivat 500 €. 

 

Vaninvest Oy:n taustalla oli Pelletti-imurit Oy, joka perustettiin 2006 ja jonka liikevaihto oli parhaimmillaan yli puoli miljoonaa euroa. Yritys myytiin Varsinais-Suomeen vuonna 2011. Vaninvestin edustaja Markku Vanhala kertoi, että pelletti-idea sai alkunsa Innovaatioyhdistyksen vierailusta Metsäkeskukseen. Kymen Innovaatioyhdistyksen keskeisiä toimintoja ovat edelleen yritysvierailut.

 

Lahjoittaja toivoo lahjoituksen kannustavan muitakin yrityksiä tukemaan joka toinen vuosi järjestettävää IdeaKymi-kilpailua.

 

Lisätietoa:

Markku Merovuo

markku.merovuo@gmail.com

Kuva: Nella Pesu

Keksintösäätiö

19.03.2024

Muut Artikkelit