Yrittäjät ja sijoittajat kohtasivat

Intensiivisen 22-tuntisen laivaseminaarin aikana yritykset hakivat rahoitusta, sparraajia ja uusia kontakteja oman kasvavan liiketoimintansa tueksi.

Seminaarin pääjärjestäjän Yinvestin tavoitteena on ratkoa kasvuyritysten alkuvaiheen rahoitusongelmia uudella konseptilla. Siksi se järjesti jo toistamiseen WAVE-sijoitusristeilyn yhdessä joukkorahoituspalvelu Invesdorin sekä Keksintösäätiön kanssa.

– Aikaisen vaiheen yritystoimintaa tukevia rahoitusmalleja ja palveluita on Suomessa melko vähän. Tarvetta ja kiinnostusta kuitenkin löytyy. Tätä haastetta varten keräsimme aktiivisen joukon suomalaisia yrittäjiä sparraamaan ja sijoittamaan kotimaisiin aikaisen vaiheen kasvuyrityksiin, sanoo Juha Auvinen, Yinvest Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

– Listaamattomiin yrityksiin sijoittaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina muun muassa joukkorahoituksen muodossa. Digitaalisten kanavien lisäksi tarvitaan kuitenkin fyysisiä törmäytystapahtumia, joista esimerkiksi Slush ja Wave-sijoitusristeily ovat hyviä esimerkkejä, sanoo Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä.

Y-investin Juha Auvinen on valmis jatkamaan ja laventamaan sijoitusristeilytapahtumaa. – Seminaarin tavoite oli yhdistää hyvät ideat ja kasvavat yritykset sijoittajien kanssa. Tämä tavoite toteutui hienosti. Koimme intensiivisen 22 tunnin aikana aitoja kohtaamisia, pintaa syvemmälle meneviä keskusteluja, Auvinen kiittää.

Jokainen finalistiyritys esitteli lyhyesti, pitchasi, tuotteensa ja ideansa asiantuntijoille ja sijoittajille.
Vaikka tilaisuudessa palkittiin vain yksi, Auvisen mielestä tapahtuma oli hyvää harjoitusta myös muille loppukilpailuun päässeille tulevia koitoksia varten.

Auvinen oli tyytyväinen myös siihen, että seminaariin osallistui tärkeitä yhteistyökumppaneita, kuten Tekes, Keksintösäätiö ja KeksintöRahasto.

Finaaliin viisi parasta

Sijoittamisesta kiinnostuneille Wave on uusi ympäristö tavata yrittäjiä henkilökohtaisesti sekä mahdollisuus tutustua alkuvaiheen liiketoimintaan.

Lupaavimmalle idealle oli jaossa 40 000 euron sijoitus. Voittajayrityksellä on mahdollisuus laajentaa rahoituskierrostaan risteilyn jälkeen Invesdorin rahoitusalustalla.

TOP5 finalisteiksi oli valittu:

• Absolute Module
• Aarila Dots Oy – TailorGuide
• Aigiant – AI and advanced analytics in agriculture
Karhia Innovations Oy
The Touchee Tales Oy

Keksintösäätiö osallistui järjestelyihin

Wave 2017 -sijoitusristeily järjestetään yhteistyössä joukkorahoitusyhtiö Invesdorin ja Keksintösäätiön kanssa.

– Keksintösäätiössä ollaan tyytyväisiä mahdollisuudesta osallistua Y-investin dynaamiseen ja eteenpäin katsovaan tilaisuuteen, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Urho Ilmonen.

– Arvostamme, että pääsimme vaikuttamaan seminaarin onnistumiseen ja tuottamaan siihen sisältöä.

Keksintösäätiö

26.05.2017

Muut Artikkelit

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa vietettiin 22.3.

IPR Gaalaa juhlittiin 22.3.2024. Keksintösäätiö palkitsi kaikkien Apu+Raha™ -saajien puolesta yhden kunniakirjalla...