Ahaa-elämyksiä

Tekesin innovaatiorahoituksen asiantuntija Mika Niskaselle Wave-seminaari ennen muuta vahvisti käsitystä siitä, miten innovatiivisten yritysten kanssa tulee toimia.

– Omat mielessä pyörineet ajatukset työkaluista saivat vahvistusta, se miten asioiden edistämiseksi tulee toimia. Jopa ahaa-elämyksiä ja uusia näkökulmia tuli siihen, miten yhteistyötä yritysten kanssa edistetään, Niskanen sanoo.

Seminaarin ilmapiiriä Niskanen piti raikkaana, tunnelmat olivat hyvät. Tilaisuudessa tuli erinomaisella tavalla esille se, miten keksijät toimivat, minkä tyyppisiä ideoita esittävät yritykset ovat ja miten sijoittajat näkevät asiat. Kysehän olikin sijoittajatapaamisesta.

Tällaiset tapaamiset ovat Tekesille hyviä forumeita hoitaa sidosryhmäsuhteita, saada oppia sekä edistää omaa markkinointia. Niskanen huomauttaa, että kaikki viisi palkintokategoriaan noussutta yritystä ovat Tekesille tuttuja, ja kolme niistä Tekes tuntee syvällisesti. – Markkinointimme on onnistunut.

Niskanen otti esille Startup-yrityksille suunnatun check-listan, jolla voidaan tarkistaa välttämättömät perusasiat yrityksen rahoituskelpoisuudesta. Tämä check-lista on luonnollisesti kaikkien käytettävissä Tekesin sivuilla.

Niskanen hieman harmittelee sitä, että hän ei ollut saanut riittäviä tietoja tilaisuuden luonteesta, jotta olisi voinut itse valmistautua siihen paremmin.

Keksintösäätiö

26.05.2017

Muut Artikkelit