Keksintösäätiölle uusi hallituksen puheenjohtaja

Tekn.lis. Juhani Talvela on valittu Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtajaksi OTK Urho Ilmosen jälkeen. Ilmonen jatkaa hallituksen jäsenenä.

Talvela on kokenut yrittäjä ja liiketoimintaosaaja. Luovuttuaan 2013 yrityskaupalla perustamistaan yhtiöistä hän on jatkanut yrittäjyyden ja strategisen kehittämisen työtä useiden startup- ja pienten yritysten kanssa. Talvela toimii Aalto yliopistossa ja LUT yliopistossa, jonne hän parhaillaan viimeistelee teknologiajohtamisen alaan kuuluvaa väitöskirjaansa pienten yritysten kyvykkyydestä hyödyntää patenttijärjestelmää.

Talvelan näkemyksen mukaan Suomen tulevaisuuden tulee perustua osaamiseen ja innovaatioihin, ja tässä on Keksintösäätiölle paljon tekemistä. Säätiön pitkä kokemus ja hyvä maine keksintöasioiden edistäjänä Suomessa on yhä enemmän tarpeen. Tässä ytimessä ovat keksintöjen potentiaalin tunnistaminen ja kaupallinen hyödyntäminen, IPR suojauksien oikeanlaatuinen hyödyntäminen, sekä globaaleille markkinoille tähtäävä, menestyvä ja työpaikkoja luova yrittäjyys.

Hallituksen kokoonpano on siis:
Juhani Talvela varsinainen jäsen puheenjohtaja
Niklas Bruun varsinainen jäsen
Marcus Norrgård varajäsen
Timo Nyberg varsinainen jäsen
Maria Rehbinder varajäsen
Petri Peltonen varsinainen jäsen varapuheenjohtaja
Yrjö Rinta-Jouppi varajäsen
Matti Vesterinen varsinainen jäsen
Markku Merovuo varajäsen
Tord Langenskiöld varsinainen jäsen
Kristian Luoto varajäsen
Urho Ilmonen varsinainen jäsen
Pekka Salmi varajäsen
Mika Kuismanen varsinainen jäsen
Thomas Palmgren varajäsen

Hallituksessa ovat edustettuina Suomen Yrittäjät, IPRUC (korkeakoulujen yhteistyöelin, jonka tarkoituksena on edistää IPR-koulutusta Suomessa), Suomen Patenttiasiamiesyhdistys sekä Suomen Keksijäin keskusliitto.

Keksintösäätiö

27.04.2020

Muut Artikkelit